• 10 ianuarie 2017 - A fost lansată pagina oficială a Școlii Gimnaziale Căpreni

 


26-30 martie 2018 - Școala altfel

Altfel de activități în Școala altfel!

 


12 martie 2018 - Concurs gastronomie și ecologie

Un concurs delicios!

 


8 martie 2018 - Serbarea Zilei Internaționale a Femeii

Așa cum era firesc, școala noastră a sărbătorit și în acest an Ziua Femeii.

 


10 decembrie 2017 - Excursie tematică la Craiova (clasa a VII-a)

O excursie interesantă din care elevii noștrii au avut de învățat!


10 octombrie 2017 - Cerc pedagogic La Limba și literatura română

În cadrul acestui cerc s-a desfășurat dramatizarea unui obicei popular din zonă: împodobirea bradului pentru nuntă.

 


24 mai 2017 - Eroul din familia mea

Inițiat de Emil-Corneliu Ninu, evenimentul a avut loc în incinta Cercului Militar Mangalia, miercuri, 24 mai 2017.

profesor Cruceru Emilia

 


9 mai 2017 - Zi cu triplă semnificație

Școala Gimnazială Căpreni a găzduit joi, 9 mai 2017, ședința festivă în care a sărbătorit triplul eveniment: Ziua Independenței, Ziua Victoriei și Ziua Europei, în parteneriat cu Asociația Cultul Eroilor Regina Maria Gorj și Asociația Cultul Eroilor Regina Maria Mangalia. Momentul a fost menționat și în ziarul „Gorjanul ” din 12 mai 2017, într-un articol intitulat „În memoria celor ce s-au jertfit pentru țară, prezentat astfel:

Ziua de 9 mai rămâne în sufletele românilor ca fiind Ziua Independenței, motiv pentru care, în instituții, în școli, momentul nu a trecut fără a fi celebrat, fără a se aminti de sacrificiul suprem al eroilor neamului nostru căzuți nu numai în luptele duse împotriva Imperiului Otoman, la 1877, la Grivița și Plevna, dar și în decursul veacurilor, și a războaielor ce au urmat după acesta.
Asociația Cultul Eroilor Regina Maria a fost prezentă și de astă dată la manifestațiile din Târgu-Jiu alături de oficialitățile și cetățenii orașului.
Surpriza acestei zile a venit însă de la Școala Generală a comunei Căpreni, a cărei directoare, doamna profesor Nicolița Hurezeanu a organizat celebrarea Zilei Independenței și Ziua Europei într-o notă de adevărată sărbătoare, cu o participare totală a elevilor din aceasta școală.
Elevi și profesori, părinți, au fost martorii unui program artistic deosebit, din care nu au lipsit nici cântecele „Pui de lei”, „Treceți batalioane române Carpații”, versuri cu caracter patriotic recitate cu mult talent de elevii mai mici și mai mari.

Din partea Asociației Cultul Eroilor Regina Maria, dr. ing. col. Walter Loga a vorbit de jertfa supremă a românilor în decursul veacurilor, de datoria pe care generațiile de astăzi și cele ce vor urma le au întru păstrarea mereu vie a memoriei celor ce au căzut pe câmpul de luptă pentru apărarea libertății poporului nostru. A fost prezentat „Însemnul Aducerii Aminte”, alături de o frumoasă pâine pregătită de gazdele noastre. Însemnul va fi pus pe toate monumentele eroilor din județul nostru.
Gorjul a dat și el prinosul de jertfe, rar existând familii care să nu aibă măcar un membru jertfit pe câmpul de luptă.
Nu putem să nu remarcăm măiestria cu care înv. Emilia Cruceru a pregătit programul artistic al celor mici, de modul în care prof. de lb. română Mihaela Borhoată a ales versurile recitate de elevi de-a lungul spectacolului, dar și momentele cu însemnătate istorică selectate de prof. Nicolița Hurezeanu. S-au remarcat cu toții, amintim de astă dată doar 3 eleve din mulții recitatori; Raluca Turbatu, Cruceru Andreea și Drondoe Denisa.
Una din surprizele zilei, a fost dată de redactorul șef al revistei „Arma Pontică”, revista de cultură a județului Constanța, acesta prezentând și o frumoasă colecție de medalii primite de tatăl său ca urmare a faptelor de arme de pe câmpul de luptă.

Domnul Emil Corneliu Ninu, pentru că despre dânsul e vorba, născut în comuna Căpreni, dar plecat de foarte mulți ani la Constanța, nu numai că nu a uitat meleagurile și casa în care s-a născut, dar iată că, împreună cu fratele său, aduce copiilor și cadrelor didactice publicația pe care o patronează, plină de informații cu caracter istoric și cultural, în încercarea de a crea o punte de suflet și cultură între două județe atât de departe unul de celălalt și atât de încercate de-a lungul istoriei.
Domnul prof. Grigore Haidău a oferit copiilor o publicație cu caracter istoric extrem de complexă în care eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu constituie figura centrală a eroului gorjean.
Empatia dintre elevi și profesori, dintre profesori și părinții elevilor a fost puternic resimțită, motiv pentru care le spunem și noi; profesorii pot fi mândri de elevii lor, elevii pot fi mândri de profesorii ce-i îndruma, iar părinții pot fi fericiți pentru copiii pe care-i au și pentru norocul de a avea astfel de dascăli la școlile din comuna lor!
Le dorim mult succes în viață, tuturor!

Asociația Cultul Eroilor Regina Maria, Dan Toropu


8 martie 2017 - Petale de suflet pentru mama mea

8 MartieMotto:

„Este zi de sărbătoare,

Ne-am adunat cu mic cu mare,

La o frumoasă serbare,

Să le oferim mămicilor o floare.

Elevii clasei a VI-a,

Împreună cu diriginta,

Au pregătit un program artistic de neuitat,

De toată lumea mult așteptat,

Dintr-o clasă numeroasă  ei fac parte

Și sunt caracterizați prin creativitate.”


Colectivul de elevi ai clasei a VI-a din cadrul Școlii Gimnaziale Căpreni, conduși de domnișoara dirigintă, profesor Borhoată Mihaela, au susținut un frumos program artistic dedicat zilei de 8 martie. Sala unde a avut loc serbarea a fost ornată specific primaverii, iar copiii au fost îmbrăcaţi corespunzător, fiind o zi a veseliei, o zi dedicată mamei şi sosirii primăverii.

Programul a cuprins versuri și cântece dedicate mamelor, creații ale elevilor, puse în scenă chiar de ei. Totul a desurs într-o atmosferă plăcută, sub privirile entuziaste ale mamelor prezente la acest eveniment. Finalul a fost unul emoționant, în care s-au oferit cadouri simbolice și, bineînțeles, aplauzele meritate pentru micii participanți.

profesor Borhoată Mihaela

 

 


1 martie 2017 - Ion Creangă - Mărțișorul literaturii române

Ion CreangăȘcoala Gimnazială Căpreni organizează anual concursul „Ion Creangă - Mărțișorul literaturii române”  la care participă preșcolari și elevi ai ciclului primar din câteva școli ale județului Gorj.

Concursul a fost conceput cu scopul de a antrena copiii în activități directe și variate ce duc la formarea și afirmarea personalității creatoare, îmbogățirea vocabularului și dezvoltarea capacității de a aplica cunoștințele dobândite în realizarea unei activități practice și utile, precum și crearea colaborării între școlile participante.

Acesta cuprinde următoarele secțiuni:

  • dramatizare - opera lui Ion Creangă;
  • chestionar - viața și activitatea autorului;
  • pictură, desen, grafică - opera lui Ion Creangă;
  • citat - citirea la prima vedere a unui fragment din opera lui Ion Creangă.

Proiectul este monitorizat la nivel local, având următorii parteneri:

  • Primăria Comunei Căpreni;
  • Asociația „Viitorul Căpreni”;
  • Asociația „Tradiție și inițiativă”.

profesor Tudosie Anghel Cristina


15 ianuarie 2017 - Ziua Culturii Naţionale

Un grup  de elevi de la Şcoala Gimnazială Căpreni, judeţul Gorj, în parteneriat educaţional cu câţiva elevi de la Liceul Tehnologic Stoina, judeţul Gorj au prezentat programul artistic intitulat Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei româneşti, realizat de următoarele cadre didactice: Borhoată Mihaela, profesor de Limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială Căpreni, Cîrstea Ionica, profesor pentru învăţământul primar la Liceul Tehnologic Stoina şi Stanca Elena, profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială Căpreni.

Acest prograPortret Mihai Eminescum cuprinde recitări (Ce te legeni?..., Revedere, Colinde, colinde, Dorinţa, Lacul, Floare albastră, Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie, Fiind băiet, păduri cutreieram etc.), romanţe (Pe lângă plopii fără soţ, Sara pe deal, Atât de fragedă etc.), interpretări de rol (respectiv dialogul dintre Cătălin şi Cătălina din poemul Luceafărul), precum şi un material video referitor la viaţa poetului.

La sfârşitul acestei activităţi, elevii participanţi au fost stimulaţi cu diplome de participare, iar unii dintre elevii claselor V-VIII au fost evidenţiaţi pentru felul cum au recitat. Elevii fruntaşi la secţiunea recitare (la clasele V-VIII) au fost: Andrei Maria Marinela Cristina (clasa a VI-a), Cruceru Elena Andreea (clasa a VI-a), Rug Emmanuil Gavriil (clasa a VI-a), Vînătoru Mihai Lucian (clasa a VI-a), Drondoe Ionela Denisa (clasa a VI-a) şi Gheorghiţoaia Elena Denisa (clasa a V-a).

De asemenea s-au remarcat într-un mod deosebit şi alţi elevi de la clasele mici: Rădoi Codruţa, Vînătoru Alexandra, Vieru Lavinia, Trîncă Raul, Mogoşanu David  şi Băibărae Jessica (clasa pregătitoCasa Memorială Mihai Eminescuare din cadrul Şcolii Gimnaziale Căpreni), elevii clasei I de la Liceul Tehnologic Stoina, formaţi de doamna profesoară pentru învăţământul primar, Cîrstea Ionica şi elevele Cruceru Elena Maria, Balea Ana Maria şi Stan Patricia Gabriela din clasa a IV-a a Şcolii Gimnaziale Căpreni, formate de profesor de Limba şi literatura română, Borhoată Mihaela.

Pentru concursul de recitare de la clasele V-VIII, a fost prezent şi juriul format din următorii membri: Hurezanu Nicolița (director al Şcolii Gimnaziale Căpreni), Stanca Elena (profesor pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială Căpreni), Cîrstea Ionica (profesor pentru învăţământul primar la Liceul Tehnologic Stoina) şi Cărăşel Mihaela (secretar al Şcolii Gimnaziale Căpreni).

Publicul prezent în sală (cadre didactice, părinţi şi elevi) au apreciat activitatea desfăşurată, considerând-o utilă pentru dezvoltarea profesională a elevilor, reprezentând seminţe bune ce vor da roade peste ani.

profesor Borhoată Mihaela


8 mai 2015 - Cercul Cultul Eroilor la Căpreni

Vineri, 8 mai 2015, a fost rândul Şcolii Gimnaziale Căpreni să găzduiască şedinţa festivă de semnare a protocolului de colaborare cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj şi înfiinţare a Cercului Cultul Eroilor în cadrul acestei unităţi şcolare. Conducerea Filialei Gorj a A.N.C.E. „Regina Maria” a fost reprezentată de către Loga Walter, Ovidiu Ghindă şi Andrei Popete-Pătraşcu.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unui complex de manifestări organizat de Şcoala Gimnazială Căpreni, dedicat zilei de 9 mai, cu tripla semnificaţie: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Alături de elevii şi cadrele didactice şi de reprezentanţii Filialei Gorj a A.N.C.E. „Regina Maria”, la Căpreni s-au aflat şi oaspeţi de seamă de la Mangalia, familia Ninu, dar şi invitaţi ai acestora: scriitoarea Emilia Dabu şi cantautorul George Şerban. Cu acest prilej s-a lansat volumul de poezii populare al celui care a fost Ştefan Ninu, fiu al comunei Căpreni, tatăl celor trei oaspeţi de seamă ai Şcolii Gimnaziale Căpreni. A participat în calitate de soldat la cea de-a doua conflagraţie mondială, experienţa războiului marcându-l profund, statul în tranşee şi privaţiunile ulterioare fiindu-i fatale, mult mai târziu, decedând, în 1952, în urma unei boli la plămâni.

Un moment deosebit al evenimentului l-a constituit semnarea protocolului de colaborare şi înfiinţarea Cercului Cultul Eroilor. Preşedinte de onoare al cercului a fost desemnată de către Conducerea Filialei Gorj a A.N.C.E. „Regina Maria” prof. Nicoliţa Hurezeanu, directorul Şcolii Gimnaziale Căpreni, preşedinte – prof. Gabriel Slăvuţeanu şi vicepreşedinte – prof. Ion Andrei. Vicepreşedintele Filialei Gorj a A.N.C.E. „Regina Maria”, Andrei Popete-Pătraşcu a dat citire Regulamentului de funcţionare al Cercului Cultul Eroilor şi a prezentat un moment omagial dedicat eroului necunoscut. Reprezentanţii Filialei Gorj a A.N.C.E. „Regina Maria” au înmânat şi conducerii Cercului Cultul Eroilor de la Şcoala Gimnazială din Căpreni Însemnele de onoare şi Diplome de excelenţă.

Lupu Roxana (Gorjeanul)

Cercul Cultul Eroilor